Alla inlägg den 17 juni 2008

Av Therese - 17 juni 2008 21:18

Jupp det har måndagen och tisdagen bestått av. Igår var det agility. Ebba körde ett varv på banan innan hon fick sitt frispel..  Men det varvet var hon duktig på!

Makea körde sina markmoment ;) Tunneln va U-formad men det har hon inga problem med. Platta tunnel tog hon helt själv nu utan att någon höll upp släpet! DUKTIG! Slalom har hon fått in riktigt nu! Jätteduktig var hon! Hade fart och gick oftast in i rätt ingång! När hon inte gjorde det så backade vi bara. Tror det var 8pinnar uppe och hon tog rubbet! MIn ängel :) Det ska tärnas lite passivitet vid agility nu i sommar också, för jag märker redan hur hon börjarar brinna när hon ser hindrerna och när andra hundar hoppar. Så där har vi ett moment :)


Idag var det lydnad. Sophie körde Ebba lite och Jag tog hene lite. Makea körde igenom nästan alla 1:ans moment. Hennes ölinförighet va super! Så även ställandena!! Har börjat dra ut på längden som jag går efter hon stannat och det funkar jättebra, hon rör inte en fena. Inkallningen går hur fort som hellst! Ibland hinner hon inte stanna i tid så jag ställer mig ibland när ett staket och då riktigt sladdar hon in i position! Platsliggningen gick jättebra! Mellan två stora svarta hundar idag. och mycket i rörelse runt om. Sittande i grupp i 3½ minuter med två belöningstillfällen, också suveränt. vet inte vad jag har att klaga på egentligen - jo apporten, men den glömde jag köra idag.. Och att hon inte ska komma så långt bakom i inkallningen.. Och att hålla lite bättre konsentration även om det är mycket hundar i rörelse.. Men det övar vi på :) Hoppet körde vi idag med, ett klart moment :) Det är tåv plankor så hon hoppar la inte utan gör ett litet skutt, haha. Men vill itne att hon ska hoppa när hon är så ung. Men hon vet ju hur det ser ut nu så sen är det ju bara att höja.


Nu ska vi ha en vila imorgon och på torsdag och smälta alla pass de senaste 5dagarna. Och jag ska börja göra upplägg hur jag ska träna läggande under gång, har en liten plan. Tänkte introducera det i helgen. + att det ska bli apportträning i helgen. Och helt klart sök. Men som sagt, nu har vi två dagars vilande, planerande och funderande :) Så kanske vi tar ett litet pass på fredag om det hinns med i midsommarfirandet. Men kan säga att jag känner mig så duktig att båda hundarna har fått så mycket dessa dagar, så nu har jag inget dåligt samvete. Men märker hur mycket Makea kommer att kräva.. hon är en arbetsnarkoman utan dess like! HELT i min stil!

Ovido - Quiz & Flashcards