Alla inlägg under maj 2008

Av Therese - 12 maj 2008 14:18

DÅ har man c15 behörighet då!!!! Och imorron är det första delen av Zoorf.


Igår gick jag och Makea ut åp dagen för att köra lite lydnad. Det blev linförighet, fritt följ, kvarsittande, platsliggning, ställande under gång och n inkallning. Vill inte att hon ska springa så mycket om hon är aningens halt så det fick blir en inkallning, men den va grymt bra så det räckte ju ;). Hon fick även träna lite "håll apport" vilket hon fattat snabbt men har lite brottom med att släppa den för att få sin godis så släpper hon den innan "loss" blir det inget. Men det blev även spår med Makea på eftermiddagen. Hon fepplade lite men det var länge sen nu så det var inget som överraskade mig. Men hon hamnade helt rätt iaf :) Grannen och hennes Gordon setter Poch fick testa ett spår med. Det gick bra! Jag skulle visa lite hur dom skulle "träna utställning" också med vilden, så nu ska dom träna det och hänga ed på lite utställningar, kul :)


Hittar dock itne så många inoff, någon som vet något??


Idag ska jag plugga, lite lydnad ska töserna få med. Makea får ta det lite lugnt, korta prommisar och i lydnaden kör vi mycket lugnt. Hon är lite lite halt fortfarande men det syns inte alltid, och vet inte riktigt vilket ben för ibland ser et ut som om hon haltar på olika (fast bara fram). Men men, vi tar det lugnt :)


Nu ska vi ut! Hejsvej

Av Therese - 11 maj 2008 09:12

GRATTIS säger vi idag till Makeas härliga uppfödare Tina!! Vi var ett stort gäng som la ihop till en dejt med vargarna på kolmården till henne, även en stor blombukett och ett stoort grattiskort med bilder på alla hundar som var med och la till presenten! Tyvärr kunde jag inte åka dit igår när hon hade öppet hus men jag tror allt blev lyckat ändå!! GRATTIS ÄN EN GÅNG!!


Idag är det ännu en skön dag med sol! Idag måste jag plugga. Blev aldrig av nått igår och imorron harjag prov.. kul....... Ska verkligen träna hundarna idag med, eller jag får se om Ebba går, det är ju så varmt.. men Monstret iaf. Igår fick Makea träning, Ebba ville inte alls. Däremot fick Ebba gå spår efter min kanin i förrgår då han hade smitit :P Hon spårade asgrymt (hon längtade väll efter lunchen) men tappade spåret efter ett tag. Inte konstigt eftersom kaninen inte gå i raka spår direkt :P men hon jobbade bra. Några timmar eftert satt kaninen på gräsmattan igen. Jag tror att vill göra det som alla pensionärer vill - resa! Han har säkert gjort en "att-göra-innan-jag-dör-lista" och på nätterna är han ute på äventyr, men han kommer ALLTID tillbaka. Han går inte långt, Men så söt han är när han sitter utanför häcken och äter maskrosblad, han vill ha frihet.


På Makea märkte jag i fredagskväll en liten antydan till haltning fram, det är fortfarande en antydan men syns inte alltid. Så det blir inte så mycket spring och sånt för henne nu, och inget lek med hundkompisar. Utan lugna promenader och vanlig lydnadsträning. Tror inte att haltningen är växtvärk utan efter lek.


Igår gick jag, Ebba och Mickan en promenad till huvudröds. Det tar ju ett tag och Ebba tycker nog att hon har motionerat för resten av året! haha.


Nu ska jag börja min dag..

Av Therese - 9 maj 2008 13:47

Fredag i dag.. skönt med helg igen. Veckan har vart fullsmockad och nästa vecka är värre!!


har inte så mycket att skriva idag. Makea har nu tappat alla 4 huggtänder. Dom riktiga är på väg upp på två ställen. Valpkursen gick jättebra igår! Makea har gjort framsteg rots att det blivit fattigt med träning denna veckan som vart. Nästa vecka är det avslutning, så även om det är mycket i skolan nu ska vi träna iaf :) I helgen är det tänkt att lägga lite spår och sånt. Ska kanske hjälpa min granne med deras gordon setter i lite lydnad och utställning och visa valpspår.


Lyckades fånga Monstret på film på mobilen i slutet av gårdagens "kvällsryck" som hon iofs även får på dagarna. Det är inte i det värsta laget av dom hon får, men kul att se ändå. Man hör också hur hon morrar i takt med steget som hon alltid gör. Vet dock inte hur man lägger in filmer i denna bloggen, ska kolla på de.


Av Therese - 7 maj 2008 13:25

Jaha, 20 dagar kvar, nedräkningen till studenten är på allvar nu!!


Fick ett till prov uppstoppat i näsan. PÅ FREDAG.. tack för den. + att jag har det stoora provet imorron och hade ett idag. Det som jag hade idag som jag va så pissed off på igår och sket i att plugga tillslut fick jag MVG på idag *S* Så kan det gå.. är man arg så kan det även gå åt rätt håll ibland. Sista provet har jag nu på fredag då, kristendomen.. Asså religion är så sjukt tråkigt och mitt intresse för det är -0 men ändå har jag fått MVG på alla prov vi haft hittills.. jag förstår inte att jag lyckats åstadkomma med något sånt.. Så MVG ligger jag alltså på då.. såklart.. men ska nog palla att få det på fredag med ska vi se.. det är det sista, sen är kusen slut.


Imorron är det C15.. har ärligt talat inte hunnit öppna den feta pärmen än, men det är lugnt, man får göra om om man inte klarar det. Så ska hålla mig till kristendomen med. Men såklart läsa C15..


Över till hundvärlden så var det träning för Ebba igår, hon va lojjare än en daggmas friterad i solksken. Hur kul va det på en skala? Men hon är en sån hund som har ont av solen. Hon blir väääääldigt seg (om det är möjligt att vara segare öän vad hon är i vanliga fall? haha) och vill inte träna över huvud taget. Men att gassa i solen älskar hon minsann.

Makea har inte ont av sol. Visst flåsar hon och sånt, inte det jag menar, men hon är lika träningsvillig som alltid. Det är kul. Hon bryr sig inte om väderomslag.


Makea har tappat 3 huggtänder nu, alla på två dagar! Så hon är jäkla gles i käfften asså :P hahaha. Men dom två på "övervåningen" har kommit ut en bit nu. Sen är det en nål kvar på nedervåningen att tappa. Men nu gör det inte ont när hon bits iaf, hahaha ;)


Nu ska jag gå o plugga... ovanligt?! hahaha

Och ikväll är det Rally :D

Av Therese - 6 maj 2008 20:16

Asså min skola är totalt cp just nu..... Det är alltså 21 dagar kvar till studenten, jag är överlycklig och vill hinna "njuta" av den sista tiden i skolan. Men det är strängt förbjudet! Medan alla andra typ har ledigt på dagarna och kursen är avslutade så har vi, som inte har haft något att göra på hela vårterminen får allt.. HELT PLÖTSLIGT kom lärarna på: OJDÅ vi kanske ska ha något prov?!?! SÅ vi har två prov denna veckan, varav det ena är C15 provet som är viktigt!! Vi sitter hela torsdagen och provet får man diplom i. Det är så man får dra upp vaccin osv. MEN inte nog med det.. nästa vecka har vi 4(!!!!!) prov OCH OCH OCH 2 STORA(!!!) redovisningar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!! Jag bryter samman.... tror dom att man ska orka det här 20 dagar innan man tar STUDENTEN!?!?!?!?!!! Det gör inte jag iaf..


J   A   G

O   R   K   A   R

I   N   T   E


Alla prov och redovisningar är lika viktiga......

Har inte tid att sitta här o klaga mer. gissa vad jag ska göra?! P L U G G A

Av Therese - 4 maj 2008 18:50

Ja, det var det för Makea idag. Det lilla monstret skötte sig utmäkt i ringen (för det mesta då..) Och fick väldigt fin kritik!! Det ändå som var "mindre bra" var att hon var marktrång bak, men honväxer ju så.. Men Hon stod som en gud min lilla blå. I slutet stod det mellan Makea och Nea om förstaplatsen. Domaren tittade och tittade, ville se oss fram och tillbaka och Makea började då hoppa på mig. 2 med HP slutade det med och jag är nöjd med henne. Att ändå kunna hålla inne sitt gruffande till sista "springningen" är bra för Makea, hahaha. Hon ska alltid hoppa och gruffa så där så jag har fått kämpa ner henne och det verkar sitta fint, för det mesta då haha :) Det ska tilläggas att det var 5st i Makeas klass (alla syskon).


Sammanlagt var det 11 aussies, alla dorr keepers :) Ur Makeas kull var det 7(!!) st. DET är ändå bra gjort eller?? Haha. Det var iaf sjukt kul att få träffa syskon och andra släktingar och diverse door keepare. Sandra och Nadia och Linda hade med sig tårta och kakor, allt hemmabakt. Det var jättemysigt!


I finalerna gick det uppgifter bra! I Både vuxen och valp tog hem BIG och i valp blev det BIS-R ovh vuxen BIS-4!!


HEJJA DOOR KEEPARE!


Bilder har jag tagit, dom kommer i veckan.

Nu ska jag plugga islam... kul *not*

Av Therese - 3 maj 2008 19:15

.. ja där har vi spenderat mestadels denna dag. Städdag och sen körde jag Hanna och Agneta träning. Gerhard trillade in med :) Ebba fick köra agility för första gången på hur länge som hellst, och det gick HUR BRA SOM HELLST! Hon tyckte det var kul denna gången och det var fart i henne! till och med genom slalomet, DET NI! Nöjd som fasen är jag med henne idag. Vi körde ytte pytte lite lydnad med. Mest platsliggning, en i syne och en i gömme, hon låg som en stock.


Makea skötte sig riktigt bra med! HEL taggad är hon när hon ser agility så vi spenderade vår början med att ligga precis bredvid banan när dom andra körde, det gick bra. Stack fram en gång, men låg sen. Hon fick köra tunnel och slalom. Hon älskar det! Och hon är såå duktig. Lite lydnad hann vi med också. Sen fick hon söka godis och hon jobbade som tusan med näsan. Så sprang Ebba efter sin boll och Makea efter, så tyckte jag att det räckte och skulle sätta fast Makea så hon tar det lugnt, ropar in dom men helt plötsligt fick hon igång Ebba (ovanligt!!) och dom kör två jäkla ärevarv runt hela planen, suck pust och stön... Kan ju säga att Makea var TRÖTT när vi kom hem, vilket inte är alltför vanligt! Och kan också meddela att Makea nästan är lika snabb som Ebba (och Ebba är SNABB), bara någon meter bakom ligger hon nu. Hon kommer gå om med hästlängder!!


Jaha, Imorron är det utställninsdebut för det lilla Monstret då! Jag tror att Makea blir BIR (bråkigast i rasen med andra ord *S*) om brorsan påstår att han blir BIK (busigast i klassen), eller vad tror ni? *ASG* Nädå.. får se hur hon beter sig, hur som hellst ska det bli så otroligt roligt att träffa alla syskon och andra Door keepare! Det är sammanlagt 11 aussies anmälda, förvånar mig inte om alla är door keepare :D haha. Sjukt kul ska det bli iaf! Det kommer garanterat gå bra för alla :)


Nu ska dra mig! ha de

Ovido - Quiz & Flashcards