Alla inlägg den 18 juli 2008

Av Therese - 18 juli 2008 22:37

... Ja det är min lilla blå's förnamn. Hon är den mest egotrippade hund som finns *S* Får hundarna något ben en kväll så tycker Makea genast att det var hemskt orättvist att Ebba fick godare ben än henne (dom får alltid samma.....). sen står hon upp och håller i sitt ben och så fort Ebba vänder huvudet så smyger hon snabbt som fasen fram, lägger sitt ben där Ebbas ben ligger, tar Ebbas ben och springer därifrån, lägger sig sedan helt oskyldigt och börjar tugga på sitt (läs Ebbas) ben. Medans Ebba, som inte märkt något över huvudtaget vänder tillbaka sitt huvud och tuggar på benet igen... utan att märka att det är ett nytt ben. Det är så kul att titta på. Och varje gång är det även så att Makea måste helt klart äta upp allt som hon fick på en gång, Ebba kan tugga en stund och sedan lämna. Detta resulterar i att det bara finns ett ben dagen efter som båda hundarna vill ha... Även om det inte är jätte mycket kvar på det benet heller eftersom Makea byter benen varannan minut för att vara stensäker på att hon har det godaste. Tuggar snabbt och frenetiskt för att sedan kunna lägga sig, säker på ATT hon faktiskt hade det godaste. Så kan hon sova utan att vara orolig.


Det är helkul att studera deras beteenden för dom är så olika. Makea har lixom mer "kvar av vargen" än vad Ebba har. På väldigt många sätt men bland annat det här med ben och godis och mat och sånt. Även med kroppsspåk på alla sätt, visa tänder, dra upp mungipor, öronspel, svansen, visa underlägsenhet mot sin ledare och alla som är över i rang. När hon och Ebba leker så har hon alltid tänderna synligt, men svansen går ALDRIG upp, den har hon precis rakt ner. Raggen är alltid uppe och hon spelar med öronen. Ebba leker som vad som hellst. Hon visar aldrig något sånt. Om man blir riktigt förbannad på henne och hon vet att hon gjort fel kan hon, lite sådär försynt, sänka sitt huvud en aning.. Det är allt. Makea skjunker ihop till storlek av en dvärgpincher. Går det någon i grinden hör Ebba det först, hon morrar lite lätt, Makea drar igång med sitt Moffande för att få igång Ebba - som springer mot dörren och skäller medans Makea genast låter Ebba ta första smällen av "det farliga" så hon springer tillbaka och står på behändigt avstånd och håller igång ebbas skällande med sitt moffande för att sedan tycka att "det var iaf inte jag som skällde". haha... Kommer det sedan någon hon kände innanför dörren tar hon ett antilopskutt och manglar Ebba för att vara först framme. Makea är även ett väldigt mer präglat flockdjur medans Ebba VET att hon klarar sig utmärkt själv. Ebba går gärna upp och lägger sig även om alla är där nere, Makea måste absolut vara i samma rum som någon, helst mig eftersom hon verkligen är min hund, en enmanshund. Dom är så himla olika, värre än dag och natt asså.... Inte en endaste sak dom gör likadant.


Nej nu ska jag faktiskt sova, har vart himlans duktig och gått upp 5 varje morgon för att knalla till jobbet, medans min familj har semester..


Go natt!

Ovido - Quiz & Flashcards