Alla inlägg den 12 september 2008

Av Therese - 12 september 2008 21:27

Makea mår bättre. I förrgår kväll/natt var värst, det lät som hon skulle hosta upp lungorna och kippade efter lust. Men nu är hostanfallen färre och mindre. Det får gärna forsätta så :) Allmäntillståndet är UTAN ANMÄRKNING! Ja det krävs nog en HEL DEL innan denna tornado kan lugna ner sig till en storm åtminstone.. och hon får nog vara nästan död om hon ska vara en vindpust, haha. Det är svårt att hålla henne lugn. Men kopplade promenader i sele har det blivit. Sele är snällare mot halsen än halsband och det märktes snabbt skillnad. Så hon fick sin livs första ROSA sak! Och ändå är det inte mycket rosa på den, haha.


Får man inte springa och hålla på ute får man träna inne, så vi tog oss an Nemos utmaning och tyckte att KORV - det ska vi apportera.. Hon blev förvånad över att gourmet middagen som kom in inte skulle ätas!! Men hon fick den som belöning.


"Shiit nu kommer den, inte äta inte äta"


"Titta matte jag kan!!"


Men vi tyckte inte detta var nog utan startade vår egen utmaning!! Att hålla en hel KÖTTBULLE mellan framtänderna!!


"Titta matte jag kan detta med"


Ja dessa höll hon tills jag sa varsågod, då svalde hon dom på sekunden! Bilderna är inge bra men jag var ensam så det var inte så lätt att göra allt samtidigt, så jag kan ju säga att jag inte lockade med någon annan belöning, det hade jag inge händer kvar till! haha. Vi passade på att ta apport-tillfället i akt och apportera andra saker:


"kan man få lite mat i eller?"

Skeden va lite svår för den va så smal och annorlunda.


Testa även med Ebba, Korven högg hon i 3 delar så fort hon fick tag på den och delen som va i munnen svalde man... Köttbullen tog hon så långt in som möjligt och vägrade att släppa den för Makea satt ju och tittade på, då kunde ju hon TA DEN!! Snacka om en Buhund med pittbullkäftar! Jag fick fan inte upp dom haha. Men jag skrattade gott :) Söta knubbsäl. Matskålen tyckte hon va cepigt att BÄRA, den ska det ju ligga mat i! Men efter några försök tog hon åtminstone skeden! hahahaha


Skeden är en sån där smal cappucinosked eller vad dom kallas, lång och smal.


Ja nu har jag tappat fantasi på vad man kan apportera.. Vi har då testat allt från korv till ölburkar och sånt.. Nått förslag??


Men till alla er hundvänner som inte har apporterat korv är utmanade av Makea och Nemo! Bildbevis i bloggarna! :D Och även med köttbulle!! Jätterolig utmaning va det :)


ha de så bra

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards