Alla inlägg den 17 augusti 2008

Av Therese - 17 augusti 2008 19:23

Ja i fredags for vi alltså upp till kolmårdens camping för 3 nya utställningsdagar! Det var hur kul som hellst.


På fredag eftermiddag börjades det med Buhundringens officiella rasspecial. Jag ställde Mikaelas (som även äger Ebbas syster Mira) Morf! En hund med mycket humör och fart! Det är alltid kul att få utmaningar och jag tyckte hon skötte sig bra med tanke på att högt älskade matte satt som ringsekriterare i tältet! Lockande värre!! En 2:a blev det men hon är ung, junior, och i sommarpäls! Matte va iaf nöjd med resultatet! :) På kvällen blev det gemensam middag med alla och lottdragning! Där jag tog över tronen som lottkung ;) hahaha.


Lördagen var det dax för Makea att visa framfötterna i vänstervarvet och det med bravur!! Ängeln skötte sig som vanligt och fick sin bästa kritik ever!! Det radades upp exellent efter exellent och domaren var såld. "She is a gorgeous puppy" sa han :) Så här lät hans kritik (översatt från engelskan) av domare Hans Van Den Berg:

"Utmärk storlek. Bra längd på kroppen. Väldigt bra huvudform med bra stop. Utmärkt nospatri. Bra öronsättning. Tillfredställande vinklar fram. Utmärkt överlinje. Bra bakparti. Lite glad svans. Utmärkt päls och färg. Bra markeringar. "She moves with drive!"

Den sista meningen fick vara kvar på engelska, den säger sig bäst där :) Makea har ett väldigt bra steg, det säger alla som ser henne! Hon är så snygg i rörelse. Så hanen Meet My Own Jack O Latern fick känna sig slagen! ;) Men fin va han! Grattis till BIM! Vi tyckte att vi ändå kunde sitta i tältet som i husvagnen hela dagen så vi stannade till finalerna. Där alla hundar större än en sheltie fick känna sig slagna :P Men kul var det :)


MEGA GRATTIS till Milou som denna dag blev andra bästa hane med sitt första CERT!!!!


På söndagen var det dax för Norrköping. Även denna gång tog hon hem BIRet!! Kändes lite segare idag och det syntes nog på hållningen. Efter en hel helg i husvagn för första gången och en lång dag igår så var väl det inte så konstig, och vi stannade inte till finalen denna gången. Härligt att komma hem :)

Kritiken idag (översatt från engelska) av domare John Wauben:

7 månader tik med bra temperament. Feminint huvud med väl utvecklat nosparti. Underkäken behöver utvecklas lite. Bra ögon och stop. Bra nacke, överlinje och kropp, även om kroppen kunde utvecklas lite till. Bra vinkler fram och bak. Stark bakdel. Bra päls. Svansen bärs högt. Rör sig fint."


Grattis idag med till Milous CK och 3:e bästa hane!


Ja Makea skötte sig som sagt bra i helgen och ser ut att börja släppa lite på sin blyghet. Foderbytet ser ut att göra susen och mitt gående skelett börjar SAKTA men SÄKERT lägga på sig lite vikt! Tack o lov! Hon verkade inte kunna ta åt sig näringen på rätt sätt av torrfodret. Hon växte på höjden men inte bredden och bajsade varje promenad. Så det verkade som maten bara åkte rakt igenom. Färskfodret har gjort susen! Och för första gången hoppar hon jämfota när hon ska få mat och hon äter med glädje och har inte spytt en enda gång! Hoppas det håller i sig så hon kan växa ikapp..


Stort tack till alla fina lovord under helgen och jättetack till Niklas för alla tips och dina lovord! Käns bra att en tophandler inte har något att tillägga i min handling utan säger att den är utmärkt! :D Så glad man blir!


Nu ska jag lägga in bilderna som kommer in HÄR nu!

Ovido - Quiz & Flashcards